Sastojci
• kore
• 10 jaja
• 3oo gr secera
• 3oo gr isjeckanih oraha
• 3 žlice brašna +prašak za pecivo
• krema
• 2 pudinga od vanilije
• 2 margarina za kreme
• 250 gr staub secera
• 2oo gr. Cokolade za kuhanje
Priprema
Vrijeme pripreme:
120 min
1. 1o bjelanaca dobro umutiti -dodati brašno+pecivo, i umiješati šećer i orahe
2. pećnicu zagrijati najjače i kad stavite peć,smanjiti je nakon 1o min.
3. pečeno izvaditi i prerezati na dva djela
4. papir za pečenje
5.
6. KREMA
7.
8. skuhati 2 pudinga u 1/2 l mlijeka
9. umutiti pjenasto 2 margarina.
10. 10 žumanjaca umuti sa 250 gr. šećera u prahu
KUHINJU- UZIVAJMO ZAJEDNO U SPRAVLJANJU DOMACIH DELICIJA!!!! jer danas sam luda..uvijek sam luda za domacim kolacima!!!!
nedjelja, 9. siječnja 2011.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
KOLAC OD PURE
Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...
-
U ovo blagdansko vrijeme kad se blaguje vise.cesce i teza hrana,kao najbolji ljek u narodu se koristi sasma mala kolicina likera od žizule. ...
-
GRDOBINA OMILJENA RIBA ZA PRIPREMU RAZNIH RIBLJIH JELA,OD JUHE DO POHANJA. Danas je to juhica od grdobine i leso grdobina. Spravljan...
-
FRITULE OBICNE DALMATINSKE FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom ...
Nema komentara:
Objavi komentar