Preskoči na glavni sadržaj

Voće i povrće: Cheesecake (jednostavna torta od sira)

Voće i povrće: Cheesecake (jednostavna torta od sira): "Cheesecake (jednostavna torta od sira)



SASTOJCI

Za podlogu:
200 g keksa (čajni kolutići, pettit buere...)
50 g otopljenog maslaca
1/2 naranče (sok)
1 žlica zobenih pahuljca

Za kremu od sira:
500 g sira
130 g sećera
3 jaja
1 vanilin šećer
1/2 limuna (sok i korica)
1/2 naranče (sok)

Za kremu od vhnja:
300 g milerama ili vrhnja s visokim udjelom mlijećne masnoće
50 g šećera
1 vanilin šećer


POSTUPAK

1. Sameljite kekse i zobene pahuljice.
2. Malac otopite i dodajte keksima.
3. Iscijedite pola naranče i sok dodajte smjesi od keksa.
4. Sve dobro izmiješajte i utisnite u dno kalupa za torte s patentnim obručem.
5. Kalup stavite u frižider da se podloga malo stisne
6. Sir dobro izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom.
7. Dodajte iscijeđeni limunov sok, preostali sok naranče i naribanu koricu limuna.
8. Nastavite miješati te postupno dodajite jedno po jedno jaje.
9. Kada je smjesa kremasta i ujednačena izlijte je u kalup na podlogu od keksa.
10. Pecite u zagrijanoj pećnici pri 170 stupnjeva oko 20 minuta.
11. Dok se torta peče pripremite kremu od vrhnja.
12. Vrhnje izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom da dobijete ujednačenu smjesu.
13. Kada je torta pećena prelijte je kremom od vrhnja.
14. Vratite tortu u pećnicu i smanjite temperaturu na 120 stupnjeva. Zapecite tortu još 5 - 10 minuta.
15. Tortu poslužite dobro ohlađenu.

- Sent using Google Toolbar"

SocialTwist Tell-a-FriendBookmark and Share
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

petak-riba-lokarde s povrcem iz pecnice

LOKARDE S POVRCEM IZ PECNICE

Ako vas muci przenje,pecenje ribe u stanu,ako mrzite sto vam od plave ribe/koja je zdrava,ukusna i jeftina/cijela kuca zaudara na ribu do iduceg petka,onda je za vas idealan ovaj recept.


Najvaznije je otic i kupit sasvim svjeze lokarde iz Jadranskog mora...dakle sutra oko deset sati krenite na peskariju!Ako zivite u Zg mozete krenit i oko 9,dodje vec vecina ribe na Dolac do 9 sati!
Koliko ce vam komada lokardi trebat odlucite sami,al imajte na umu da lokarda nesmije bit mrsavica,one bez naslaga masnoca nisu ukusne i socne,vec suhe i neukusne!
Trkom kuci s peskarije,ocistite lokarde,posto cete ih spremat u pecnici slobodno ih mozete i oprat,zasolite,zauljite i nek malo stanu
Vi u medjuvremenu pokupite svo povrce sto imate u kuci i obavezno nekoliko komada zrele rajcice!
Kod mene je obavezna i puna zlica vegete,al to je kod mene jer ja volim okus koji daje vegeta.
U skrovadu polozite kumpir izrezan na ploske, paprike,crveni luk,tikvice,balancane,pome,karote,zacine,…