Preskoči na glavni sadržaj

http://www.ljiljananieder.com/recept/banana-split-torta-3/

PREUZETO S www.domacikolaci.net,a oni preuzeli od Ljiljana Nieder Prije 1 dana - Javno podijeljeno Moj recept i moja fotografija. Stvarno nije u redu ovako besramno krasti tuđih ruku djelo http://www.ljiljananieder.com/recept/banana-split-torta-3/



BANANA SPLIT TORTA

Sastojci
Tijesto:
5 jaja
5 žlica tople vode
150 g šećera
100 g brašna
25 g škrobnog brašna (Gustina)
25 g kakaa u prahu
Krema I:
1 vrećica pudinga s okusom čokolade
500 ml mlijeka
2 žlice šećera
250 g mascarpone sira
3 lista bijele želatine
100 g čokolade za kuhanje
30 g kakaa u prahu
150 ml slatkog vrhnja za šlag
4 – 5 banana
sok od 1 limuna
Krema II:
1 vrećica pudinga s okusom vanilije
500 ml mlijeka
2 žlice šećera
3 lista bijele želatine
1 flašica vanilija arome
150 ml slatkog vrhnja za šlag
Ukrašavanje:
300 ml slatkog vrhnja za šlag
bijela narezana čokolada
banane
med ili limun
Priprema
Tijesto: Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Bjelanjke čvrsto izraditi i polako, uz neprestano miješanje dodavati 50 g šećera. Žumanjke zajedno s toplom vodom pjenasto umutiti i polako dodati ostatak šećera. Zatim brašno zajedno sa snijegom od bjelanjaka dodati žumanjcima i lagano metlicom za snijeg umiješati.
Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela. U jedan dio dodati 25 g Gustina a u drugi dio 25 g kakaa i također metlicom za snijeg umiješati. Dno kalupa za tortu (26 cm) obložiti papirom za pečenje i svako tijesto posebno peći 30 min. na temp. 180 °C. Biskvite ostaviti da se ohlade. Zatim svaki biskvit jednom vodoravno prerezati.
Krema I: 3 lista želatine u hladnoj vodi omekšati. Čokoladu narezati i na pari omekšati. 150 ml slatkog vrhnja čvrsto izraditi. Puding od čokolade skuhati po uputi s 1/2 l mlijeka i 2 žlice šećera. Skloniti sa štednjaka, dodati ocijeđenu želatinu, izmiješati, prekriti folijom svježine (direktno na površinu) i ostaviti da se ohladi. Zatim hladan puding izmiješati s mascarpone sirom, rastopljenom čokoladom i kakaom. Na kraju metlicom za snijeg lagano umiješati tučeno slatko vrhnje.
Krema II: 3 lista želatine u hladnoj vodi omekšati. 150 ml slatkog vrhnja čvrsto izraditi. Puding od vanilije skuhati po uputi s 1/2 l mlijeka i 2 žlice šećera. Skloniti sa štednjaka, dodati ocijeđenu želatinu, aromu vanilije, izmiješati, prekriti folijom svježine (direktno na površinu) i ostaviti da se ohladi. Zatim hladan puding metlicom za snijeg izmiješati lagano s tučenim vrhnjem.
Slaganje i ukrašavanje torte: Na tanjur za tortu staviti svijetli biskvit i oko njega obruč kalupa od torte. Biskvit premazati polovinom čokoladne kreme, staviti tamni biskvit, premazati ga polovinom kreme od vanilije, zatim posložiti narezane banane, koje ste prethodno poprskali sokom od limuna i banane premazati ostatkom kreme od vanilije. Prekriti svijetlim biskvitom, koji premažemo ostatkom čokoladne kreme (oko 5 žlica odvojiti). Na kraju položiti na kremu tamni biskvit. S odvojenih 5 žlica kreme tortu premazati odozgor i staviti u hladnjak preko noći.
Sutradan! 300 ml slatkog vrhnja čvrsto izraditi. Bijelu čokoladu tanko narezati. Banane narezati i preliti s malo meda ili limuna, da ne dobiju tamnu boju. Tortu oprezno oštrim nožem odvojiti od kalupa i premazati tučenim vrhnjem. Ukrasiti narezanom bijelom čokoladom i bananama.

Preuzeto s: www.domacikolaci.net

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …