RULE:
for 200 gram flour use 1 big egg!
Water only if its necessary!
If you like can add 1tbs of virgin olive oil!
malo posolim jaja i zamijesam ih lagano s brasnom,dalje mijesimo rukom
dobijemo kuglu i ostavimo je da odstoji sat vremene ,pokrivena!
evo tijesto pokriveno i mi idemo pripremiti nadjev
nadijev je spreman
tijesto razvaljamo,mozemo i strojem za pastu,manistru
slazemo nadjev
prekrijemo tijestom i radimo letece tanjure
a zatim od ostatka tijesta mozemo napraviti i druge oblike po zelji!
ovo su leteci tanjuri s sirom i spinatom
Najbolje je za blagdane posluzivati domacu manistru,tjesteninu.
Zato se vec sad pripremimo,zamijesimo raznu tjesteninu i spremimo je na suho mjesto ili hladnjak,pogotovu onu punjenu sirom i povrcem moramo spremiti u hladnjak.
RECEPT ZA MANISTRU-TJESTENINU
mjera: 200 grama brasna=2 jaja
malo vode samo po potrebi,
Tijeszo mora biti tvrdo!!!
Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
Nema komentara:
Objavi komentar