nedjelja, 21. studenoga 2010.

BOZICNE SKALINE-przeno bozicno tijesto

BOŽICNE SKALINE-przena delicija dalmacije i sire



SASTOJCI (za 6 osoba):

-  2 jaja
- 6 žumanjka

- 1 žlica šećera

- 1 šalica anisa
- 1 zlica jusna likera s okusom limuna
- koliko upije mekog brasna
- meda
- 1 prstohvat soli
- 1 / 2 žlica maslinovog ulja
- ulje za prženje



PRIPREMA:

Umijesajte u posudi jaja, žumanjke i šećer .
Umiješajte pola žlica maslinovog ulja, liker, prstohvat soli i brašna potrebno da umijesite meko tijesto srednje gustoće.
Stavite smjesu na radnu površinu i mijesite dugo u obliku cilindra promjera od 1 cm.
Ako ste spretni napravite od tijesta krug ,stavite ga na dugi tanki cilindar,stapic,i oko stapica nastavite nizati tijesto tako da sve lici na stepenice.
Prziti u dubokom ulju dok ne dobije zlatnozutu boju.
Ispeceno preliti medom,cokoladom ili staub secerom




SocialTwist Tell-a-Friend Bookmark and Share

1 komentar:

J e l e n a kaže...

Kod nas se zovu mafiši i sjajni su. Tako jednostavan i izdašan recept.

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...