SASTOJCI (za 6 osoba):
- 2 jaja
- 6 žumanjka
- 1 žlica šećera
- 1 šalica anisa
- 1 zlica jusna likera s okusom limuna
- koliko upije mekog brasna
- meda
- 1 prstohvat soli
- 1 / 2 žlica maslinovog ulja
- ulje za prženje
PRIPREMA:
Umijesajte u posudi jaja, žumanjke i šećer .
Umiješajte pola žlica maslinovog ulja, liker, prstohvat soli i brašna potrebno da umijesite meko tijesto srednje gustoće.
Stavite smjesu na radnu površinu i mijesite dugo u obliku cilindra promjera od 1 cm.
Ako ste spretni napravite od tijesta krug ,stavite ga na dugi tanki cilindar,stapic,i oko stapica nastavite nizati tijesto tako da sve lici na stepenice.
Prziti u dubokom ulju dok ne dobije zlatnozutu boju.
Ispeceno preliti medom,cokoladom ili staub secerom
1 komentar:
Kod nas se zovu mafiši i sjajni su. Tako jednostavan i izdašan recept.
Objavi komentar