srijeda, 24. studenoga 2010.

TORTA FERRERO ROCHER

Evo ovako predivno ju je napravila Sanja s FB!!!Bravo sanjo!!Hvala Silvana!!
TORTA FERRERO ROCHER - Vali voli torte - Blog.hr

NORMALNO DA SVE NISU MOJI RECEPTI I MOJE UMOTVORINE,NIJE SVE NI TRADICIONALNI KOLAC,VREMENA SE MIJENJAJU,INFORMACIJE RAZMIJENJUJU PA SAM I JA TAKO SURFAJUCI OTKRILA OVU FANTASTICNU TORTU!
JEDNOSTAVNA JE ZA NAPRAVIT,PUNO UKUSA,KREMASTA,ZASITNA,JEDNOM RIJECJU FANTASTICNA!

tijesto:
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
4 žutanjka
4 bjelanjka
130 g čokolade
1 žlica kakaa
1 vanilin šećer
70 g brašna
1 žličica praška za pecivo
malo soli
70 ml slatkog vrhnja
130 ml mlijeka

Krema:
400 g nutelle
400 g mascarponea
250 g prženih mljevenih lješnjaka (neki skroz usitnjeni, neki malo krupniji)
4 napolitanke (mljevene)


Priprema:
Najprije pripremite tijesto! Umutite maslac i šećer mikserom, a na pari rastopite čokoladu. Zatim u smjesu od maslaca i šećera dodavajte žutanjke (jedan po jedan, između opet malo miksajte) pa ohlađenu čokoladu, kakao i vanilin šećer. Dobro izmiksajte! Dodajte brašno sa solju i praškom za pecivo. Lagano umiješajte (žlicom, ne mikserom) vrhnje, mlijeko i snijeg od bjelanjaka. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
Kad se tijesto ohladi, izvadite ga iz kalupa i napravite kremu. Miksajte mascarpone, nutellu, lješnjake i mljevene napolitanke. Namažite tortu kremom i to je to!

- Sent using Google Toolbar"

SocialTwist Tell-a-FriendBookmark and Share

1 komentar:

J e l e n a kaže...

Ova torta je zaista fantastična. Ne zna se da li bolje izgleda ili mami čokoladom ili kvalitetom svojih sastojaka.

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...