Zato kad osijetimo da nas nesto oce bacit u "depru" a mi hitro u kuhinju i napravimo ovo cokoladnu roladu...sam postupak izrade ce nas opustiti a konzumacija iste ce nas smiriti i usreciti!!!
SASTOJCI:
- 5 cijelih velikih jaja
- 5 jusnih zlica secera
- malo soli
- 5 jusnih zlica brasna
- 1 prasak za pecivo
- 1 vanilij secer
- 1 zlica kakao praha
- 2 jusne zlice mlake vode
- naribane korice narance
- 2 vanilij pudinga
- mlijeko
- secer po uputi + 2 jusne zlice
- 1 cijeli maslac
- 3 jusne zlice secera u prahu
- par kapi extrakta od narance/2-3 kapi/
PRIPREMA:
Najprije odijelite bjelanca od zumanjaca,dobro tuci bjelanjce,dodati postepeno secer,mlaku vodu,sol i vanilij secer.
Kad je pjena jako cvrsta i ne klizi po posudi dodavati brasno u koje smo izmijesali prasak za pecivo i naribanu koricu narance..raditi ko kod svakog tijesta za rolat,lagano umijesati,najbolje drvenom zlicom brasno i tucena zumanjca,lagano mijesamo da bjelanjak ne izgubi na cvrstoci.
PRIPREMA:
Skrovadu,tepsiju,prekriti masnim papirom,premazati uljem i uliti smijesu za roladu.
Peci u ugrijanoj pecnici oko 20 min. na 180 stupnjeva.
Pecenu odmah prebaciti na vec pripremljeni masni papir,odljepiti papir na kojem se pekla,i sad dok je vruce tijesto zarolati!Nek se zarolano hladi!!
U medjuvremenu napraviti kremu od vanilij pudinga,u ohladjeni puding umijesati maslac koji smo prethodno umijesali s staub secerom,nek je maslo dobro razradjeno,po zelji dodati par kapi narancinog extrakta.
Sad razmotati roladu,napuniti je kremom i ponovno zamotati!
Ohladiti i posluziti.
Nema komentara:
Objavi komentar