Marcipan za ukrasavanje
Sastojci:
1KG. secera u prahu
250GR. mlijeka u prahu
300GR bijelog bajama i obicnog oljustenog
20 grama instant zelatine bijele
10 ml glicerina za hranu
Priprema:
Badem staviti u toplu vode da se kozica odvoji od jezgre,posusiti i sitno samliti.
Zelatinu staviti u malo mlake vode da nabubri u to staviti glicerin.
Secer,mlijeko i mljevene bajame zamijesati,dodati zelatinu u kojoj je glicerin,samo jos malo vode i dobro mijesati da dobijete cvrstu glatku smijesu!
Za bojanje koristite tekuce boje za kolace.
Moze se dugo koristiti ako je pospremite u najlon,staklenu posudu pa u frizider!
KUHINJU- UZIVAJMO ZAJEDNO U SPRAVLJANJU DOMACIH DELICIJA!!!! jer danas sam luda..uvijek sam luda za domacim kolacima!!!!
subota, 5. ožujka 2011.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
KOLAC OD PURE
Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...
-
GRDOBINA OMILJENA RIBA ZA PRIPREMU RAZNIH RIBLJIH JELA,OD JUHE DO POHANJA. Danas je to juhica od grdobine i leso grdobina. Spravljan...
-
evo uzivajte u samom pogledu,predivno OCITO JE MOJE VRIJEME PROSLO,SAD MOGU UZIVATI U VRIJEDNIM RUCICAMA MOJE PREDIVNE DJECE...EVO BOZICNIH ...
-
Ovo je prijedlog za zdravi i brzi kolac od mrkve i jabuke. Dijeca ga rado jedu i na taj nacin im obogatimo prehranu i mrkvom koju vecina dij...
1 komentar:
SJAJNO!!! Ovo mi je još hvalilo da upotpunim kolekciju od fondan mase,čokoladnog fondana i čokolade za modelovanje !!!HVALA DRAGA!!!
Objavi komentar