TIJESTO (biskvit):
8 jaja
8 žlica brašna
8 žlica šećera
½ praška za pecivo
1,5 dcl mlijeka
3 žlicekakao praha
Od bjelanjaka napravi čvrsti snijeg, umiješaj šećer, te brašno i prašak za pecivo. Peci oko pola sata na 180˚C. Vruće prelij smjesom od 1,5 dcl mlijeka i 3 žlice šećera. Tijesto ohladi.
KREMA:
2 vrećice želatine
10 žlica vode
500ml vrhnja za šlag
1 čvrsti jogurt (može i jogurt od stracciatelle)
4 žlice šećera
2 vanil šećera
200g grubo naribane tamne čokolade
(Ako imate jogurt od stracciatelle, umiješajte samo 100 grama grubo ribane čokolade, a ako imate onaj od vanilije ili obični jogurt, umiješajte 200 g grubo ribane ili narezane čokolade i sve lagano promiješajte.)
Smjesu izlijte na biskvit oko kojeg ste stavili obruč i ostavite da se stisne preko noći u kalupu, a može i 4 do 5 sati u hladnjaku.
Dobar tek!
3 komentara:
Preukusno izgleda!!!
jednom sam prilikom pravila stracciatella tortu ali išao je jogurt od stracciatelle u kremu i bio je pre sladak i taj jogurt se osjećao, baš sam se bila razočarala, sad čitam tvoj recept i čini mi se jaaako dobar, moram sad probat napravit da si popravim dojam stracciatella torte :)
Divno izgleda!!
Objavi komentar