AMERIČKA PITA S LIMUNOM
Sastojci za 14 kriški:
Za tijesto:
250 g brašna, 2 vanilin šećera, 1 žumance, prstohvat soli, 125 g ohlađenog maslaca.
Za nadjev: 5 žumanaca, 1 žlica škrobnog brašna, 5 žlica slatkog vrhnja, 100 g šećera u prahu, 100 ml soka od limuna, 1 žličica naribane korice od limuna, 2 bjelanca. Za beze: 3 bjelanca, 100 g šećera u prahu, 1 žličica korice od limuna naribane.
Sastojci za 14 kriški:
Za tijesto:
250 g brašna, 2 vanilin šećera, 1 žumance, prstohvat soli, 125 g ohlađenog maslaca.
Za nadjev: 5 žumanaca, 1 žlica škrobnog brašna, 5 žlica slatkog vrhnja, 100 g šećera u prahu, 100 ml soka od limuna, 1 žličica naribane korice od limuna, 2 bjelanca. Za beze: 3 bjelanca, 100 g šećera u prahu, 1 žličica korice od limuna naribane.
Umijesite tijesto od navedenih sastojaka, omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 1 sat. Pećnicu zagrijte na 200 *C. Tijesto razvaljajte te ga stavite u namašćeni kalup valovita ruba (promjera 26 cm ) tako da napravite malo povišeni rub. Pokrijte ga masnim papirom, izbockajte vilicom te pecite oko 10 minuta.Smanjite pećnicu na 10 *C. Na pari pjenasto stucite žumanca, škrovno brašno, vrhnje i 50 g šećera u prahu. Primješajte sok od limuna i naribanu koricu. Izmiksajte bjelanca u čvrst snijeg, primješajte 50 g šećera u prahu, umiješajte lopaticom u kremu, kremu zatim razmažite po tijestu, i pecite još 25 min. Za beze izmiksajte bjelanca u čvrst snijeg zajedno sa 100 g šećera u prahu. Umiješajte limunvu koricu. Razmažite beze valovito po nadjevu pa zapecite s upaljenim grilom u pećnici oko 5 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar