recept Ljubice Knol-FB
TORTA S BIJELIM MOUSSOM
Sastojci za biskvit:
125 g šećera, 1 vanilin šećera, 100 g brašna, 1/2 praška za pecivo, 15 g kakaa, 50 g maslaca, 100 g mlijevenih prženih lješnjaka,. Prhko tijesto: 135 g brašna, 50 g šećera, 75 g maslaca , 1 vanilin šećer, 1 jaje, 2 žlice nadjeva od višanja. Nadjev: 150 g bijele čokolade, 500 ml vrhnja za šlag, 100 g mljevenih prženih lješnjaka, 1 vrećica mljevene želati
Sastojci za biskvit:
125 g šećera, 1 vanilin šećera, 100 g brašna, 1/2 praška za pecivo, 15 g kakaa, 50 g maslaca, 100 g mlijevenih prženih lješnjaka,. Prhko tijesto: 135 g brašna, 50 g šećera, 75 g maslaca , 1 vanilin šećer, 1 jaje, 2 žlice nadjeva od višanja. Nadjev: 150 g bijele čokolade, 500 ml vrhnja za šlag, 100 g mljevenih prženih lješnjaka, 1 vrećica mljevene želati
ne.
Miksajte pjenasto žumanca sa šećerom,, vanilin šećerom i maslacem. Umiješajte kakao, brašno pomiješano sa praškom za pecivo, lješnjake i snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte u kalup (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje, i pecite 20 minuta na 180 *C. Biskvit ohladite i prerežite popola. Od brašna, šećera i vanilin šećera, maslaca i jaja umijesite prhko tijesto. Ostavite ga da odstoji pola sata, potom razvaljajte i položite u okrugli kalup promjera 26 cm. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 *C. Želatinu otopite u 4 žlice hladne vode i ostavite neka stoji 10 minuta, pa potom otopite zagrijavanjem. Zakipite 100 ml vrhnja i umiješajte natrganu čololadu. Od preostalog slatkog vrhnja miksajte u šlag, dodajte ohlđenu čokoladu, pripremljenu želatinu i lješnjake. List prhkog tijesta premažite nadjevom od višanja, a na to rasporedite pola količine pripremljene kreme. Na kremu stavite list biskvita, premažite ga preostalom kremom i poklopite drugim listom biskvita. Tortu prelijte čokoladnom glazurom, ohladite i poslužite.
Miksajte pjenasto žumanca sa šećerom,, vanilin šećerom i maslacem. Umiješajte kakao, brašno pomiješano sa praškom za pecivo, lješnjake i snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte u kalup (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje, i pecite 20 minuta na 180 *C. Biskvit ohladite i prerežite popola. Od brašna, šećera i vanilin šećera, maslaca i jaja umijesite prhko tijesto. Ostavite ga da odstoji pola sata, potom razvaljajte i položite u okrugli kalup promjera 26 cm. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 *C. Želatinu otopite u 4 žlice hladne vode i ostavite neka stoji 10 minuta, pa potom otopite zagrijavanjem. Zakipite 100 ml vrhnja i umiješajte natrganu čololadu. Od preostalog slatkog vrhnja miksajte u šlag, dodajte ohlđenu čokoladu, pripremljenu želatinu i lješnjake. List prhkog tijesta premažite nadjevom od višanja, a na to rasporedite pola količine pripremljene kreme. Na kremu stavite list biskvita, premažite ga preostalom kremom i poklopite drugim listom biskvita. Tortu prelijte čokoladnom glazurom, ohladite i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar