USKRSNA TORTA
Sastojci za 16 komada: 4 jaja, 100g šećera, 1 vanilin šećer, 100 g brašna, 100 g gustina, 2 žličica praška za pecivo, 75 g maka, 2 žlice želea od ribizla ili malina, 2 listića bijele želatine, 500 ml vrhnja za šlag, 8 žlica likera jajčanog, 3 žlice ribizla, iz safta, 30 g pistacija, prašak za pecivo. Za biskvit jaja odvojiti. Bjelanca i 4 žlica hladne vodečvrsto izlupati. Šećer i van
ilin šećer zajedno miksati. Žumanca dodati.Brašno, gustin i prašak za pecivoprosijati preko mase. Mak pažljivo dodavati. Posudu (promjera 26 cm) sa masnim papirom obložiti.Biskvit masu u posudu staviti. U uagrijanoj pećnici na 175 +c peći 30 min. ohladiti iz kalupa izvaditi i 2 x prerezati. Donji dio sa želeom premazati. Drugi dio biskvita gore staviti. Želatinu namočiti, 5 žlica jajčanog likera unutra pomiješati i sa šlagom promiješati. Za tortu oblogu staviti. Šlag sa likerom premazati drugi biskvit i ca 1 sat ohladiti. Za tortu obruč odstraniti. Treći biskvit na na šlag sa likerom položiti. Ostatak šlaga čvrsto miksati i. Tortu sa 3/4Šlaga premazati.Ostatak šlaga staviti u vrečicu za ukrašavanje. 14 manjih kružića u obliku jaja tim šlagom oblikovati po torti. U sredinu svakog kružića jajčani liker staviti.sredinu sa ribizlama ukrasiti. Pistacije fino isjeckati i između oblikovanih jaja posipati i okolo ruba.
Nema komentara:
Objavi komentar