ponedjeljak, 6. kolovoza 2012.

kokos pita-socna i bogatog okusa

KOKOS PITA-SOCNA I BOGATOG OKUSA
pITE SU OMILJENI KOLACI U CIJELOM SVIJETU.sVE KUHINJE SVIJETA IH SMATRAJU TRADICIONALNO NJIHOVIM!aNGLOSAKSONCI SE PONOSE SVOJIM SLATKIM I SLANIM PITAMA.nI MI NISMO LOSI U BOGATSTVU RAZLICITIH RECEPATA ZA PITE!EVO JEDNE SUPER SOCNE I FINE!
KOKOS PITA

PRHO TIJESTO:
sastojci:

  1. 4 zumanjca
  2. 300 grama brasna
  3. 100 grama secera
  4. 125 grama maslaca
  5. korica i sok limuna
  6. malo soli
  7. 2-3 zlice kokos brasna
  8. par kapi proseka
  9. ako je tijesto pretvrdo dodat mlijeko
krema:
  • 1 litra mlijeka
  • 200 grama kokos brasna
  • 4 bjelanjca
  • 6 zlica gustina
  • 8 zlica secera
  • vanilija secer
  • 200 grama maslaca
  • 200 grama staub secera
preljev

  • 10 zlica secera
  • vode da prelije secer
  • par kapi limuna
  • vanilij secer
 par kapi maraskina



Priprema:
kao i sva prha tijesta dodati suhe sastojke u brasno,promjesati dodati zumanjca,maslac sobne temperature i rukom mjesiti,ostaviti stajati u frizideru oko pola sata.Razvuci i peci u zagrijanoj pecnici oko 30 min na 190 stupnjeva.
Toplo tijesto preliti sirupom,i odmah izliti toplu kokos kremu!

Kuhanje kreme:

Zakuhati mlijeko,dodati gustin i secer za mirisima,uliti u vrelo mlijeko..mijesati i pri kraju dodati kokos brasno,promjesati te dodati cvrsto tucena bjelanjca.Jos malo mijesati na vatri ,maknuti i preliti ,prebaciti na tijesto.Posuti kokosom i ostaviti hladiti!
Ohladjeno rezati i sluziti!
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...