petak, 11. ožujka 2011.

Stracatelo torta/STRACCIATELLA torta/

STRACCIATELLA

TIJESTO (biskvit):
8 jaja
8 žlica brašna
8 žlica šećera
½ praška za pecivo
1,5 dcl mlijeka
3 žlicekakao praha
Od bjelanjaka napravi čvrsti snijeg, umiješaj šećer, te brašno i prašak za pecivo. Peci oko pola sata na 180˚C. Vruće prelij smjesom od 1,5 dcl mlijeka i 3 žlice šećera. Tijesto ohladi.

KREMA:
2 vrećice želatine
10 žlica vode
500ml vrhnja za šlag
1 čvrsti jogurt (može i jogurt od stracciatelle)
4 žlice šećera
2 vanil šećera
200g grubo naribane tamne čokolade
 
 Za kremu natopite želatinu s 10 žlica vode. Ostavite da nabubri i za to vrijeme istucite vrhnje sa vanil šećerom i šećerom. Želatinu otopite na laganoj vatri i umiješajte je u jogurt.
(Ako imate jogurt od stracciatelle, umiješajte samo 100 grama grubo ribane čokolade, a ako imate onaj od vanilije ili obični jogurt, umiješajte 200 g grubo ribane ili narezane čokolade i sve lagano promiješajte.)
Smjesu izlijte na biskvit oko kojeg ste stavili obruč i ostavite da se stisne preko noći u kalupu, a može i 4 do 5 sati u hladnjaku.

Dobar tek!


SocialTwist Tell-a-Friend Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...