Petak je sutra,pa kako tradicija nalaze nije to dan od mesa vec od ribe il neceg drugog morskog!
Muzgavac je jako ukusan,moze se spremati na gotovo sve pozbnate nacine..dakle od muzgavaca mozete napravit salatu,mozete ih servirat leso s malo ulja..mmmmmmmmm,mozete napravit brujet,mozete ih ispec sa kumpirima ,a i napravit rizot!
Nek nisu cjenjeni,nek im cijena nije visoka..super su,i kad ih jednom pocmete konzumirat postat ce neizostavni dio vaseg jelovnika.
RIZOT OD MUZGAVACA
SASTOJCI//za 4 osobe/
- 1 kg muzgavaca od kamena/gledajte da budu oni sivkasti/ i malo veci
- 250 grama orza/jecmena kasa koju dan prije stavimo topiti u hladnu vodu/
- 3 velike kapule
- nasjeckani persin
- nasjeckani luk
- 1 casa proseka
- sol
- zlica vegete mediteran/moze i nemora/
- malo soli
- ribani sir
- maslac
- maslinovo ulje
- povrce za juhu
PRIPREMA:
Orzo dan prije stavite topit!
Muzgavce ocistite i stavite kuhat u hladnu nesoljenu vodu,dodajte povrce kao da kuhate juhu!
Kuhajte oko pola sat nakon sto uzavre.Maknite s vatre,izvadite supljacom muzgavce i narezite ih na male komade.
Juhu sacuvajte,to vam je temeljac za rizot!
Sad uzmite ovecu posudu,stavite ulje,nasjecite kapulu,i ubijte je,nek omeksa a nikako zazuti!!!
dodajte nasjeckane muzgavce,malo mjesajte na vatri,zatim dodajte orzo/koji ste ocjedili od vode u kojoj se topio/.
Nalijte juhe od muzgavaca i kuhajte..kuhat ce se oko sat vremena...dok orzo neomeksa ne solite i nedodajite zacine.
Nakon jedno sat vremena,dosolite,dodajte vegetu ako volite,ulijte prosek i kuhajte,dolijite temeljca po potrebi!
Kad je orzo omeksao dodajte sjeckani persin i luk,
Jos malo promjesajte i iskljucite vatru.
Dodajte jos zlicu maslinova ulja,poklopite.
Posluzite sa salatom i ribanim sirom!
Uslast!
Voli Vas Silvana! Silvana, with Love!
Nema komentara:
Objavi komentar