Mislim da bi se malo tko nasao a da nebi volio ovu tortu,jednostavna je ,al bogata okusom i tim malo orjentalnih stihom koji mu daju datule i przeni pistaci...
SASTOJCI:/za biskvit/
- 10 bjelanjaka
- 250 grama šećera
- malo soli
- 200 grama datula
- 200 grama pistaca
- 3 jušne žlice brasna
- naribana korica limuna
- sok jednog limuna
- 10 žumanjaka
- 10 zlica secera u prahu-stauba
- 1 vrecicu praška za šlag
- 1 cijeli maslac-250 grama
PRIPREMA:
Biskvita:
Bjelanjke,sobne temperature,lagano posliti i tuci mikserom na najveću brzinu.
U drugu posudu staviti nasjeckane datule,nasjeckane pistacie/ja ih onako u kori lagano poprzim,tad h lakse odvajam i zatim stavim u kuhinjsku krpu i dobro istucem batom za meso/.
U smesu zamjesajte secer,sok od limuna,naribanu koricu od limuna,izmjesajte...sad dodajte brasno i ponovno izmjesajte.
U dobivenu smjesu stavite polovinu tucenih bjelanjaka i brzo izmjesajte..sad dodajte drugi dio tučenog bjelanjca i lagano umjesajte da smjesa bude mjehurićasta!
U zeljeni oblik ,na masni papir stavite pola smjese i pecite oko 45 minuta na 100 stupnjeva celzija.
Krema:
u zumanjke stavite secer,tucite mikserom oko 2-3 minute.Dodajte jednu vrecicu praha za slag,dalje mijesajte dok nedobijete cvrstu pjenastu smjesu.Sad dodajte narezani i mekani maslac.Dobro izmjesajte da dobijete ravnomjernu smjesu.
Ukrasavanje:
Istucite šlag,napravite od cokolade listove i izlomite ih u nepravilne oblike,poslozite po torti.
Izrada:
Na prvi biskvit stavite pola kreme,poklopite drugim biskvitom,sve prekrijte kremom.
Sad sve prekrijte šlagom,nasumično pobacajte cokoladne plocice...ili ukrasite po zelji!
Voli Vas Silvana! Silvana, with Love!
Nema komentara:
Objavi komentar