Volim sve ove kombincije s oblatnom,al jedino nevolim,al odista nevolim kad ih se filuje sa onim kremama u kojima se samo osjeca slatki margarin...to mi je onako "bljak".iako se o ukusima ne raspravlja...meni to ne odgovara i ja punim oblatnu finom kremom od pravog maslaca,secera,kakao praha,cokolade ,mljevenim orasastim vocem i sl.
Prednost raznih salama,rombova,trokuta i ostalih oblika s oblatnom je:
- lako i brzo se priprema
- moze dugo stajati
- konzumira se dan ,dva nakon sto se napravila
SASTOJCI
- 1 velika oblatna
- 1 maslac
- 250 grama bajama/pola samlijte,pola narezite,isjeckajte/
- 50 grama kakao praha
- 100 grama tamne cokolade
- 150 grama kandiranog voca po zelji
- 12 jusnih zlica secera
- vanilij secer
- 10 komada maslenog keksa/samliti/
PRIPREMA:
U 2 decilitra vode uskuhati secer,dodati cokoladu i kakao,mijesati i prokuhati.
Makniti s varte,dodati mljevene bajame i mljeveni keks...dodajte nasjeckano kandirano voce,promjesajte,i kad je mlako dodajte maslac sobne tempreature,promjesajte.
Uzmite oblatnu,stavite je na vlaznu krpu,da omeksa..puniti s gornjom kremom,strana sa velikim rupama...zarolati,staviti u masni papir,dobro stisnuti i ostaviti da se susi,sutradan je mozete staviti u frizider i nek priceka trenutak kad ce te je rezati na kolutove po vasoj zelji!
Voli Vas Silvana! Silvana, with Love!
Nema komentara:
Objavi komentar