moram priznat da sam ja veceras sve sastojke samlila,jer mi se nije sjeckalo,iako je neusporedivo bolja kad se sve sasjecka,i decki vole kad dodam malo cokolade pa sam i to promjenila ...kako vidite ukrasavanje mi neide pa sam samo posula cokoladom i narezala,pekla sam je u cetvrtastom obliku,jer ako nisu posebne prigode radije radim kolac u obliku pravokutnika,lijepse mi je za izrezat i pospremit u kutije!!!
Proslo je mozda 4 ili 5 godina da sam pisala ovaj recept,i eto danas na FB se spomenula i ja sam naravno dobila zelju napravit je,misli da je ovo jedna od najboljih torti,nije tako teska kao mnoge nasih sjevernih krajeva
Splitska torta /verzija Babine ulice/
Sastojci/za tjesto/
· 150 g oraha
· 150 g przenih bajama
· 150 g grozdjica
· 4 jusne žlice pšeničnog oštrog brašna tip 400 + 1 jusna zlica mekog brasna
· 9 tucenih bjelanjaka
· 9 jusnih zlica secera
/naribana korica narance,zlicica narancina ili limuncina---moze i nemora/
Sastojci za kremu:
· Za kremu:
· 9 zumanjaka
· 9 jusnih žlica staub secera
· paket masla/250 grama/
· 2-3 vanilija secera
Priprema:
Sve navedene sastojke nasjeckajte i pomiješajte s brašnom.
Dodajte čvrst snijeg od bjelanjaka u koji ste pred kraj dodali staub šećer.
Lagano izmiješajte/drvenom zlicom/ i dobivenu smjesu stavite u namascenu,omrvicenu skrovadu ili jos bolje upotrebite masni papir.
Ja najradije napose pecem 3 kore ,al moze se i odjednom ,pa po pecenju narezati!!
Staviti peci u ugrijanu pecnicu na oko 180 stupnjeva,oko 20-25 minuta.
Priprema kreme:
Zumanjke i secer najprije dobro istucite mikserom a zatim kuhajte na pari stalno lagano rucno mjesajuci dok ne postane gusto.
Ohladjenoj kremi dodati maslo,promjesati i puniti tjesto.
Ukrasiti po zelji,tu sam ja dosta losa,al masti pustite na volju...
Voli Vas Silvana! Silvana, with Love!
Nema komentara:
Objavi komentar