Recept je namijenjen za 8 osoba, a sadrži 281 kcal po osobi!
* 60 ml maslinovog ulja
* 2 režnja češnjaka, nasjeckanog
* 1 glavica ljubičastog luka, nasjeckana
* 1 rebro lisnatog celera, nasjeckano
* 1 lovorov list
* 700 g svježe sipe, očišćene i narezane na kockice
* 200 ml bijelog suhog vina
* 300 ml pirea od rajčica
* naribana korica limuna
* 2 žlice crnila od sipe
* 2 žlice maslaca
* sol i svježe mljeveni papar
* 1 šalica ječma
* 1 vezica peršina, nasjeckana
Kuhajte ječam u slanoj, kipućoj vodi 10 minuta, dok malo ne omekša, a zatim ocijedite. Zagrijte maslinovo ulje u loncu i dodajte luk i celer. Pirjajte dok ne omekšaju, a zatim dodajte češnjak, lovor, ječam i sipu. Pirjajte 10-ak minuta, podlijte sa vinom te pustite da vino ispari. Dodajte crnilo od sipe i pire od rajčica. Posolite i popaprite te dodajte naribanu koricu limuna. Smanjite vatru i pirjajte dok ječam i sipa nisu mekani, još 20 do 30 minuta. Eventualno podlijte sa malo vode, ako ječam upije svu tekućinu. Na kraju dodajte maslac i peršin te poslužite!
- Sent using Google Toolbar"
Voli Vas Silvana!Silvana, with Love!
Nema komentara:
Objavi komentar