četvrtak, 25. studenoga 2010.

strudel,slana i slatka savijaca/jabuka,sir,kumpir,blitva/

Ja naprosto obozavam strudelili savijace,s vocem,sirom,slatki ili slani.
Redovito radim kore kod kuce,lako je,brzo,jednostavno i mnogo ukusnije a nesto se i ustedi.

SASTOJCI:
  • 1 kg brasna tip 550
  • mlaka voda
  • sol
  • jusna zlica kvasine
  • 2 jusne zlice ulja 
kod rada s ovim tijestom bitno je da tijesto nebude pretvrdo,dobro ga zamijesite,podijelite na male lopte,premazite uljem i nek odstoji sat ,dva.
Tako malo odstajalo tijesto odlicno se rasteze,kao zvaka,nije uopce problem rastegnut ga ili samo rukom na cistoj plahti ili mozete upotrebit dugi tanki okrugli stap,ili vec s cim rastezete tijesto,razvlacite sa svih strana dok ne postignete zeljenu deblinu.Nista se ne brinite ako i pukne,poslije se to nece ni vidjeti a i onako za strudel tijesto motamo.

U obvako pripremljeno tijesto mozete stavljati slatki ili slani nadijev,po zelji.
Brzo je,lako je i cijela obitelj ce uzivati.




 e








NADJEV ZA SLANU SAVIJACU OD SIRA:

  • 1/2 kg svjezeg kravljeg sira
  • 5 zumanjaca
  • 5 tucenih bjelanjaca
  • prask za pecivo
  • soli po ukusu
Ako sve ovo radite sa kupljenim korama,moja preporuka je da ih scalu stavite na vlaznu krpu,dobro zauljite i punite nadjevom!!
Dalje je postupak kao kod domacih kora!!

SocialTwist Tell-a-Friend Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...