ponedjeljak, 21. svibnja 2007.

1. dan mesni-Un dijeta/salata od junjetine/

Sparina je i iskoristimo priliku i hranimo se lagano!!Ako vam je danas mesni dan/vecina je zapocela dijetu u ponedjeljak/;preporucam dalmatinsku spizu koja kao da je dio UN dijete.!!Kupite komad nemasnog dijela junjetine/moze komad strakula/,napravite junjecu juhu po dalmatinski.
Priprema juhe je jednostavna.Potrebno nam je meso oko 1 kg. 3-4 mrkve,selen,3-4 rajcice.1 kapula.zlica vegete,malo soli.Sve sastojke stavljamo u hladnu vodu,pustimo da zakipi pa smanjimo vatru i kuhamo oko 2 sata da meso omeksa.Nikako nemojte prekuhati meso!!!:
Uputa za Un dijetu:Polovinu mesa servirajte za rucak s kuhanom mrkvom i mnogo zelene salate.Drugu polovinu mesa upotrebit cemo za veceru i to u obliku salate!!!:
Priprema salate od junjeceg leso mesa:
Potrebno nam je:leso meso,2 kom kapule,2-3 cesnja cesnjaka,malo persina,zelena kristal salata,saka rige/rokule/.
Priprema:meso usitnimo,dodamo usitnjenu kapulu,cesnjak i persin.Salatu ocistimo i usitnimo.Sve dodamo,posolimo,stavimo malo maslinova ulja i jabucnog octa,Zacine dodajite po vasem ukusu.
Ako salatu pripremate dan ranije,stavite sve astojke osim svijeze salate jer ona nemoze stajati.Jabucnu kiselinu dodajte pred samo serviranje jer nije dobro da stoji!!!

Nema komentara:

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...