utorak, 22. svibnja 2007.

UN dileta:mesni dan-janjetina u spinatu

Janjetina u spinatu.
I da niste na Un dijeti sigurno bi uzivali u janjetini s spinatom.U ovo doba jos uvijek ima dobre janjetine a i spinata.Iskoristimo to i pocastimo se ovom splitskom delicijom ,koja kao da je stvorena za sve na Un dijeti !!.
Potrebno je:1 kg janjeceg buta,pola kg spinata velikog lista/moze i blitva/.cesnjak,kapula,persin.komadic suhe slanine,vegeta,sol,3-4 zlice ulja i malo juhe za temeljac!!!.
Sameljite kod kuce ,ili nek vam mesar to napravi ,janjece meso s izrezanom kapulom.To se skupa samelje da se bolje sljubi.Meso posolite,stavite usinjenu pancetu,luk,cesnjak,malo vegete i papra po zelji!!!Na list spinata stavite pripremljenu smijesu,pokrijte s drugim listom i ucvrstite cackalicom!!U lonac stavite juhu kao podlogu,poslozite napravljene savitke,dolijte jos juhe i stavite lagano kuhati!!Nikako mijesati samo lagano protresti:Kuhati oko sat vremena!!!Probajte uzivat cete u posebnom ukusu!!!Zaboravit cete da ste na dijeti!!!
Objavi komentar

ORAHNJAČA I MAKOVNJAČA RECEPT

 Recept za orahnjaču i makovnjaču/kako je to radila moja mama/ Za tijesto ide:/ovo je za dvije savijaće/ 5     žumanjka 100 g šećera...