četvrtak, 17. svibnja 2007.

Njoki bez jaja i kumpira UN dijeta

Njoke od kumpira ne mozemo napraviti bez brasna i jaja ali se zato mozemo pocastiti izvrsnim njokima od brasna.Priprema je brza i laka a njoke su jko ukusne i malo se razlikuju od pravih!!!.
Z a 4 osobe nam je potrebno:75 dkg brasna Tip 500 ili 550.,sol,2 dcl biljnog ulja,4 dcl vode. i 1 jaje/to je jako mala kolicina pa nece utjecati na dijetu,a i ako jedete tjesteninu i ona je smalim dodatkom jaja/
Priprema:u posudu stavimo vodu,soli i ulje.Kad voda zakuha dignemo je s vatre i dodamo brasno uz stalno mijesanje!!!Smijesa je dobra kad je jednolicno izmijesana i cvrsta!!Malo tijesto ohladiti i dodati jaja/to je potrebno da se njoke pri kuhanju ne raspadnu!!!Dalje postupamo kao i sa pravim njokama.Zamijesimo i po potrebi dodamo brasno da se njoki ne lijepe,pravimo kuglice i prodjemo svaku preko gratakaze/ono za ribanje korice npr.narance!/.U slanoj uzavreloj vodi kuhamo njoke.Kad isplivaju gotove su!!!!Izvadimo ih prelijmo s malo hladne vode da se ne zalijepe.
Preporuka za serviranje:Posto uz tijesto ne ide meso servirajte ih uz tacani spinat!!!odlicno se slaze,a ako bas niste za spinat napravite salsu!!!Uslast!!!
Objavi komentar

ORAHNJAČA I MAKOVNJAČA RECEPT

 Recept za orahnjaču i makovnjaču/kako je to radila moja mama/ Za tijesto ide:/ovo je za dvije savijaće/ 5     žumanjka 100 g šećera...