utorak, 8. svibnja 2007.

Pasticada bez mesa

Sad je moderno izbjegavati meso,a nekada nismo imali toliko dostupnog mesa pa su nase bake radile pasticadu bez mesa/ako je bilo ribe onda se i ona stavljala/.
Potrebno je:2 kom mrkve,10 dkg suhih sljiva,2 vece glavice kapule,1/2 litre pasirane rajcice,selen,persin,cesnjak,10 dkg pancete/ako mislimo dadati ribu netreba nam panceta/,2 dcl proseka!!!!.
Priprema:pripremiti laznu pasticadu je lako.Uzmemeo kapulu i narezemo je na sitno,stavimo je dusit na maslinovo ulje.Kad je kapula omeksala dodamo suhe sljive,pasiranu rajcicu,na kockice izrezanu mrkvu,isjeckani petrusimul i cesnjak.Na male komade izrezemo pancetu i dodamo je!!/ako imamo npr.grdobine onda je sad dodamo/.Nastavimo kuhati na lagano!!Kad malo prokuha dodati prosek,malo zasoliti i dalje kuhati.Gotovo je kad se stvori gusti toc!!!Servirajte s manistrom,purom,pire kumpirom,kuhanim kumpirom i sl.
Objavi komentar

ORAHNJAČA I MAKOVNJAČA RECEPT

 Recept za orahnjaču i makovnjaču/kako je to radila moja mama/ Za tijesto ide:/ovo je za dvije savijaće/ 5     žumanjka 100 g šećera...