ponedjeljak, 14. svibnja 2007.

Un dijeta -zdrava hrana i dijeta-vege hrana

Sad se namece pitanje sto jest kad je dan od tjestenine.Najjednostavnije rijesenje je salsa i manistra.Salsa od poma je tradicija i zdravlje.Puno je nacina na koji se spravlja a ja cu ovdje predloziti splitski/koje iznenedjenje/!!!Iako sad mozemo kupiti svugdje pome/rajcice/to su jos uvijek iz staklenika a i vrsta koja nije pogodna za salsu!!zato uzmite pelate,cijele iz konzerve!!!Najbolje su podravkine!!!.
Potrebno nam je:1 kg pelata,3 vece kapule,1 dcl ulja,malo persina,malo cesnjaka i soli,te 1-2 zlicice secera!!.
Priprema:najprije sitno narezati kapulu.Staviti je na toplo ulje,lagano dusiti i posoliti.Pelate nasjeckati,dodati dusenoj kapuli i na nesto jacoj vatri kuhati uz mijesanje dok se ne izgubi polovina tekucine!!Sada smanjiti na lagano kuhanje i pustiti da sva voda ispari,dodati secera,kuhati.Salsa je gotova kad vise nema vode te se samo ulje odvaja od salse.Na kraju po zelji dodati sitno nasijeckani persin i cesnjak!!Mozete dodati pri kuhanju i svijezu papriku izrezanu na male kockice!!
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...