utorak, 24. studenoga 2009.

Rombovi od griza i kokosa

Iz iskustava znam da su jednostavni kolaci cesto najukusniji.
Gledam oko sebe,vidim da mladi teze novim nacinima spremanja jela i slastica.
To je lijepo i pohvalno,no nesmijemo zanemariti stare,tradicionalne,jednostavne,obicne....a tako lijepe i socne kolace


Danas cu s vama podijeliti ovaj recept...prvo je jeftin,drugo je zdrav,trece je jako jednostavan,cetvrto kolac je jako ukusan,peto socan je,sesto ovaj kolac pripremite u pola sata.
Biskvit ovog kolaca moze biti i osnaova mnogim kolacima s kremom ili tortama!
Kad ovaj kolač ukrasimo mozemo ga posluziti gostima u svečanim prigodama.
P.S. Jednostavne su mijere za ovaj kolac,sve su količine izražene u šalicama
Rombovi od griza i kokosa

Potrebno je:

1 salica grize
1/2 salice brasna
1 prasak za pecivo
1 salica kokosova brasna
1 salica toplog mlijeka
1 salica smedjeg secera
1/2 salice staub secera
4 cijela jaja
malo soli
1/2 salice biljnog ulja
1/3 salice kakao praha
naribana limunova kora
sok 1 limuna
vanilij secer

Priprema:
Jako jednostavna,nije potreban mikser/moram priznati da ja gotovo uopce ne upotrebljavam mikser/
Prvo griz i kokosovo brasno preliti mlijekom,
nakon deset minuta dodati ostale sastojke i izmijesati.
preliti u kalup,oblika po zelji!
Peci u ugrijanoj pecnici na 180 stupnjeva celzija 30 min.
Toplo rezati u obliku romba ili kocke,preliti prirodnim sokom od višnje

SocialTwist Tell-a-Friend
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...