SRDELE-PANIRANI FILETI
Srdela je od davnine hranila puk.
Nasi ribari i njihove obitelji zahvaljuju zivot srdeli
Istraživanja su dokazala velike hranjive vrijednosti ove ribe "NAŠE hrane spasa¨
Ovo je stari splitski recept iz kuharice moje bake/Foscarini recept/
Panirani fileti srdele
Potrebno je za 4 osobe
24 srdele /srebrene,srednje velicine/
Ocistimo sredele,odstranimo glave i kost
Filete posoliti
Umak za breading:
3 velika jaja
6 žlica brasna
1 salica mlijeka
malo soli
začinskog bilja po zelji/bosiljak,mazuran/
pola litre biljnog ulja za przenje
Priprema:
Filete srdela umakati u umak od jaja
stavljati u ugrijano ulje i peci uz okretanje
Servirati tople ili hladne uz Tartar umak ili razne salate od sviježeg povrca!
Caša crnog vina se preporuca!Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
1 komentar:
Ajde sas cu probati,zvuci super!!!napisat cu ti kako je ispalo!!pozzz
Objavi komentar