Kad kazem krempite tradicionalne onda mislim na one napravljene s domacom kremom!
Nekoliko malih savijeta!
Mlade domacice se cesto zale na ovu kremu!
Vole reci da se previse osjeca brasno .
Uz mali trik to ce te izbijeci!
Dakle uz lisnato tijesto samo trebate napraviti kremu!
Zapamtite krema sa pudingom nije krema za krempite!
Sastojci:
* 2 litre mlijeka
* 10 jaja
* 20 velikih zlica secera
* 2 vanilija stapica
* 10 kapi esencije vanilije
* 2 vanilij secera
* 10 velikih zlica brasna
* 1 prasak za pecivo
* malo soli
* naribane kore od narance i limuna/ako volite/
* 100 grama maslaca
Priprema:
* Uposudu uliti mlijeko
* dodati vanilijin stapic i vanilija esenciju i vanilij secer
* dodati maslac
* mlijeko mora uskuhati
* jaja s secerom dobro umutiti/
* u smijesu dodati brasno i po potrebi malo mlijeka
* smijesa mora biti glatka i dobro miksana
* U uzavrelo mlijeko dodati smijesu s jajima
* svo vrijeme mijesati
* kad se dobro stisne maknuti s vatre
Sad na pecene kore odmah staviti vrelu kremu
Prekriti drugom korom od lisnatogtijesta
posuti staub secerom
i to je to
Lako,brzo,zdravo i jednostavno!
Uslast!!!
1 komentar:
hvala na posjeti prijateljice, postavit cu ovaj baner sto sam napravio hehe uzivaj :)
Objavi komentar