četvrtak, 17. veljače 2011.

TORTA CASABLANCA

EVO ZA MAMIN RODJENDAN TORTA KOJU VOLI MOJ TATA!!
Mislim da bi se malo tko nasao a da nebi volio ovu tortu,jednostavna je ,al bogata okusom i tim malo orjentalnih stihom koji mu daju datule i przeni pistaci...



 SASTOJCI:/za biskvit/

  •  10 bjelanjaka
  • 250 grama šećera
  • malo soli
  • 200 grama datula
  • 200 grama pistaca
  • 3 jušne žlice brasna
  • naribana korica limuna
  • sok jednog limuna
KREMA:

  • 10 žumanjaka
  • 10 zlica secera u prahu-stauba
  • 1 vrecicu praška za šlag
  • 1 cijeli maslac-250 grama

PRIPREMA:

Biskvita:

Bjelanjke,sobne temperature,lagano posliti i tuci mikserom na najveću brzinu.
U drugu posudu staviti nasjeckane datule,nasjeckane pistacie/ja ih onako u kori lagano poprzim,tad h lakse odvajam i zatim stavim u kuhinjsku krpu i dobro istucem batom za meso/.
U smesu zamjesajte secer,sok od limuna,naribanu koricu od limuna,izmjesajte...sad dodajte brasno i ponovno izmjesajte.
U dobivenu smjesu stavite polovinu tucenih bjelanjaka i brzo izmjesajte..sad dodajte drugi dio tučenog bjelanjca i lagano umjesajte da smjesa bude mjehurićasta!
U zeljeni oblik ,na masni papir stavite pola smjese i pecite oko 45 minuta na 100 stupnjeva celzija.

Krema:
u zumanjke stavite secer,tucite mikserom oko 2-3 minute.Dodajte jednu vrecicu praha za slag,dalje mijesajte dok nedobijete cvrstu pjenastu smjesu.Sad dodajte narezani i mekani maslac.Dobro izmjesajte da dobijete ravnomjernu smjesu.

Ukrasavanje:

Istucite šlag,napravite od cokolade listove i izlomite ih u nepravilne oblike,poslozite po torti.


Izrada:
Na prvi biskvit stavite pola kreme,poklopite drugim biskvitom,sve prekrijte kremom.
Sad sve prekrijte šlagom,nasumično pobacajte cokoladne plocice...ili ukrasite po zelji!





Voli Vas Silvana! Silvana, with Love! Photobucket
Bookmark and Share
Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...