KUHINJU- UZIVAJMO ZAJEDNO U SPRAVLJANJU DOMACIH DELICIJA!!!! jer danas sam luda..uvijek sam luda za domacim kolacima!!!!
ponedjeljak, 23. studenoga 2009.
SRDELE-Pohani filete
SRDELE-PANIRANI FILETI
Srdela je od davnine hranila puk.
Nasi ribari i njihove obitelji zahvaljuju zivot srdeli
Istraživanja su dokazala velike hranjive vrijednosti ove ribe "NAŠE hrane spasa¨
Ovo je stari splitski recept iz kuharice moje bake/Foscarini recept/
Panirani fileti srdele
Potrebno je za 4 osobe
24 srdele /srebrene,srednje velicine/
Ocistimo sredele,odstranimo glave i kost
Filete posoliti
Umak za breading:
3 velika jaja
6 žlica brasna
1 salica mlijeka
malo soli
začinskog bilja po zelji/bosiljak,mazuran/
pola litre biljnog ulja za przenje
Priprema:
Filete srdela umakati u umak od jaja
stavljati u ugrijano ulje i peci uz okretanje
Servirati tople ili hladne uz Tartar umak ili razne salate od sviježeg povrca!
Caša crnog vina se preporuca!Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
KOLAC OD PURE
Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...
-
U ovo blagdansko vrijeme kad se blaguje vise.cesce i teza hrana,kao najbolji ljek u narodu se koristi sasma mala kolicina likera od žizule. ...
-
GRDOBINA OMILJENA RIBA ZA PRIPREMU RAZNIH RIBLJIH JELA,OD JUHE DO POHANJA. Danas je to juhica od grdobine i leso grdobina. Spravljan...
-
FRITULE OBICNE DALMATINSKE FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom ...
1 komentar:
Ajde sas cu probati,zvuci super!!!napisat cu ti kako je ispalo!!pozzz
Objavi komentar