petak, 13. studenoga 2009.

Japanske tikvice-kao prilog






Japanske tikvice,kao sto vidite na slici to su one s bodljikama!
Ja osobno isam posebni ljubitelj ovih tikvica al kako u mom vrtu rastu ko lude i svi kazu da su jako zdrave gledam ih pripremati sto cesce!
Osobina im je da nemaju neki odredjeni okus pa rado preuzimaju okus hrane s kojom se pripremaju!
jako su ukusne pripremljene s drugim aromaticnijim povrcem ili pecene s komadom mesa!

Ako ih zelimo kao prilog glavnom jelu mozemo ih pripremiti na slijedeci nacin!

Tikvice/japanske/ u sporom kuhacu

tikvice ogulite
narezite na ploske/kao brod//
dodajte 2 crvena luka/cijela/
2 komada kumpira /narezati/
2 zlice maslinovog ulja
Na toplo ulje poslazite sastojke
dodajte malo vode
poklopite


nek lagano kuha oko pola sata
kazaljka na poklopcu nek bude na granici s crvenim
Kad je omeksalo dodati nasjeckani persin i cesnjak!
Lijepo je i hladno!
Posluzite uz meso ili ribu!


Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
Photobucket


Bookmark and Share

Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...