MOJ SUPRUG JAKO VOLI KUKURUZNI KRUH,POSEBNO GA VOLI JESTI DOK JE JOS TOPAL!GOTOVO VREO!
Zato cesto kod kuce napravim kukuruzni kruh,pa i mi ostali uzivamo u tom slatkastom okusu kukuruznog kruha,gotovo kao da jedemo kolac.
Jednostavno se priprema,i ja upotrebim kukuruznu krupicu koju samo prelijem,zaparim vrelom slanom vodo,pricekam da se ohladi pa dodajem ostale sastojke.
sastojci:
- 1 salica kukuruzne krupice
- 2 salice brasna
- trecina salice ulja
- 2 zlice vrhnja kiselog
- malo toplog mlijeka
- zlica secera
- 2 vrecice instant kvasca
- 1 prasak za pecivo
- soli
- kao sto sam vec napomenula,u ovecu posudu stavite kukuruznu krupicu i zalijte je toplom posoljenom vodom
- mjera nije tocno odredjena vec da dobijete cvrstu kasu i ostavite nek se malo ohladi
- u brasno dodajte sve suhe sastojke
- promjesajte sastojke sa brasnom i dodajte na kukuruznu krupicu
- sad sad dajte ulje ,1/3 salice toplog mlijeka i 2 zlice kiselog vrhnja
- sve zamjesajte i ako treba dodajte jos brasna ako treba
- tijesto mora bit jako mekano
- nek malo odstoji
- podjelite u 4 djela
- napravite male strucice
- stavite malo dizat
- pecite u ugrijanoj pecnici oko 35 minuta na 200 stupnjeva
Nema komentara:
Objavi komentar