Meni je najteze smislit sto kuhati,izbalansirati jelovnik tako da ga svi ukucani smiju jesti-tako je to kad se jos u danasnje doba zivi plemenskim zivotom,cetiri generacije u istom domu!Ima to i svojih drazi i naravno nedostataka al i veliki problem kuharici,jer se jelovnik zrele populacije razlikuje od jelovnika skolaraca!Evo jedne jednostavne kombnacije i jako ukusne!
BIZI RIZI PO SPLITSKU
SVAK IMA SVOJ RECEPT ZA OVO JEDNOSTAVNO JELO,NO JA NIKAKO NEVOLIM ONO LESAM BIZE+DODAM SKUHANU RIZU I TO SU RIZI-BIZI,E PA NISU,TRIBA IM SE POSVETIT I SKUHAT IH DA BUDU PUNI UKUSA I OKUSA.
sastojci:
- 2 velike glavice crvenog luka
- 1 paprika babura/po mogucnosti/
- 1 litra temeljca od mesne il povrtne juhe
- pola kila svjezih il smrznutih bizi
- 200 grama rize okruglog zrna
- malo ulja
- malo soli
- sitno narezati crveni luk i papriku,staviti u posudu na hladno maslinovo ulje,mjesati da se ubije,a ne zazuti,dodavati temeljac,kad kapula sasvim omeksa dodati bize,kuhati ih na lagano uz doljevanje temeljca,ko voli zacine dodati lovor isl.
- kad bizi omeksaju dodajte rize,racunajte na jednu njericu rize ide 3 mjerice tekucine,kuhati dok se rizi ne zacakle,nek budu aldente i ne presuhi!
Nema komentara:
Objavi komentar