Irenin recept
LOTOS TORTA
NUTELA TORTA
Sastojci
Biskvit
kora:
izraditi cvrst snijeg od 10 bjelanjaka, dodati 25 dkg secera i 1 vanili secer, sve dobro izraditi i na kraju dodati 1 zlicu jabucnog octa
u tepsiju staviti papir za pecenje i posuti ga sjeckanim ljesnjacima, na to istresti smjesu za koru i razvuci preko citavog papira i ljesnjaka
susiti u pecnici dok ne dobije zlatno zutu boju
kad je peceno, okrenuti da ljesnjaci budu gore i preko ljesnjaka premazati sloj nutelle, zatim zlicom za sladoled vaditi fil i slagati na nutellu
Krema
izraditi 10 zumanjaka sa 10 zlica secera i 1 vanili secerom
dodati 3 pudinga od vanilije i 8 zlica gustina
sve dobro izmjesati i zakuhati u 1,5 litri mlijeka
kad se ohladi fil, dodati 20 dkg margarina, sve dobro izraditi i podijeliti ga na dva dijela
jedan dio ostaviti zut, a drugi zatamniti sa 20 dkg otopljene cokolade
fil mora biti dovoljno cvrst da se vade kuglice zlicom za sladoled
kuglice slagati jednu do druge
otopiti 20 dkg cokolade sa 6 zlica mlijeka i time preliti kuglice
gore slag
napomena: ukoliko vam se neda praviti kuglice, fil mozete razvuci preko kore, prvo jedan pa drugi, pa gore slag
Nema komentara:
Objavi komentar