torta od visanja i bjelanjaca
Oduvijek sve domacice muku muce sto s bjelanjcima,pogotovo ako cesto rdimo krafne,buhtle,orahnjace,sirnice gdje za tijesto upotrebimo 6-8 zumanjaca a bjelanjci ostanu!Nije da nam se uvijek rade poljupci il sampite,moze i torta bez ijednog zumanjca..a nije ni vjetar s dinare ni ledeni vjetar ni ledeni brijeg vec torta!!
SASTOJCI:/biskvit/
za dvije kore
- 8 bjelanjaca
- 8 zlica secera
- nastrugana korica limuna
- 10 zlica krupno mljevenih badema,bajama
- 1 zlica suvica/po zelji/ili sitno nasjeckane marelice sto ja preferiram
- 1 zlica ostrog brasna
- prasak za pecivo
- vanilij secer
- malo soli
- pola litre mlijeka
- 5 zlica gustina
- 6 zlica secera
- vanilija secer
- par kapi extrakta gorkog bajama
- 200 grama maslaca
- 200 grama staub secera
- 1/3 litre vrhnja za slag
pekmez od visanja,domaci,il ako nemate visnje iz leda,oko pola kile posuti secerom ,koliko visanja toliko secera,preliti vodom samo da pokrije i ukuhati,pa ohladiti
PRIPREMA:
Radimo odvojeno dvije kore od cvrsto tucenih bjelanjaca u koje dodamo gore nabrojene sastojke,mozete pec i odjednom i jos vruce prepoloviti.
Kremu skuhati,u ohladjenu kremu dodati tuceno maslac sa staub secerom,uliti 1/3 vrhnja za slag.
Redati kora,visnje,krema,pa kora visnje krema...cijelu tortu premazati kremom,ukrasiti slagom i visjama!
Nema komentara:
Objavi komentar