Samija Maslan-Dizdarević
11. ožujka
Gordana Filipović
BANANKO - kao kupovne čokoladne bananice
3 želatine
1+2 dl vode
1/2 kg šećera
1/2 extrakta od banana
200 dkg čokolade
5 dkg margarina
2-3 kašike ulja
3 želatine rastopiti u 1 dl vode i ostaviti da malo nabubri
Dodati još 2 dl vode i staviti da prokuha (nesmije vriti)
Skinuti sa vatre i istresti u 1/2 kg šećera i sve zajedno miksati
15 minuta BEZ PRESTANKA
U gotovo dodati 1/2 extrakta od banane i promješati
Istresti u dobro nauljenu tepsiju.
tek onda početi praviti ČOKOLADNU GLAZURU, koju treba
ostaviti par sekundi da stane i preliti preko kolača
Kad se čokolada stegne, rezati nožem, koji se treba stalno umakati u vrelu vodu, radi lakšeg rezanja — sa: ¸medina music.
Nema komentara:
Objavi komentar