Sinoc sam se mislila koji cu kolac za vikend,pa sam mislila napravit fanta kocke,pa jogurt kolac,pa kako snite i na kraju sam se ipak odlucila na kokos jer svi moji ukucani vole kokos i cokoladu.Puno kokosa,puno vanilija kreme i puno cokolade mora bit dobitna kombinacija.
Sigurno da bi bilo bolje da sam sinoc sve napravila al sam bila preumorna,pa sam jutros sve radila,i biskvit i kremu..evo stajalo je oko 2 sata u frizideru pa sam izrezala!Po mom gustu ce bit tek sutra,al i sad je odlican!
SASTOJCI
biskvit:
- 5 velikih jaja
- 6 zlica jusnih secera
- sok od pola limuna
- naribana korica limuna
- 8 dupkom punih jusnih zlica glatkog brasna
- prasak za pecivo
- vanilij secer
- 1 litra mlijeka
- 8 jusnih zlica secera
- 3-4 kapi bananko extrakta
- 8 dupkom punih jusnih zlica brasna ili gustina
- 150 grama kokosova brasna
- 250 grama masla
- 250 grama staub secera
200 grama otopljene cokolade za kuvanje
50 grama kokosova brasna
sirup:
10 jusnih zlica secera
sok pola limuna
2 dcl vode
kuhati oko sat vremena
priprema
biskvit
- odvojiti bjelanjce od zumanjaca
- bjelanjca tuci sa malo soli dok nebudu sasvim cvrsta
- u zumanjca dodati secer i limunov sok,tuci dok ne postane kremasto
- dodati vanilij secer
- pa zatim brasno sa praskom za pecivo
- u smijesu sad odmah odjednom usipati pola tucenog bjelanjca
- dobro izmijesati
- na kraju dodati ostatak bjelanjca i samo ga lagano izmijesati drvenom zlicom
- izliti u tepsiju prekrivenu masnim papirom
- peci u ugrijanoj pcnici na 180,oko 20 min.
- jos vruc biskvit zaliti sirupom
- premazati sa vise od polovinom rastopljene cokolade
- pustiti hladiti
kuhanje kreme:
- malo manje od litre mlijeka staviti kuhati sa par kapi extrakta banane
- u posudu staviti gustin i secer,usipati ostatak mlijeka
- mijesati dok nedobijemo zitku ujednacenu smijesu
- kad mlijeko uskuha plin smanjiti sasvim,usipati mjesavinu secera i gustina i uz mijesanje cekati da se spoji i stvrdne
- hladiti..
- maslac sobne temperature mikserom sljubiti sa secerom u prahu
- ovo dodati u ohladjenu kokos kremu
- biskvit ohladjen,premazan cokoladom puniti ohladjenom gore opisanom kremom
evo dodajem kokos kremu u tuceni maslac
sad dodajem kremu na cokoladom premazani mokri biskvit
punim do kraja
razvucem kremu da prekrije cijeli biskvit,polako lijem zitku cokoladu i sve pokrijem kokosovim brasnom
ohladjeno rezati u kocke i posluziti!
Nema komentara:
Objavi komentar