/recept za izradu razenog kruha tradicionalnom tehnikom,mjesi rukama/
SASTOJCI:
- 3 salice razenog brasna
- 1/2 zlicice soli
- 1/2 zlicice secera
- 2 zlicice instant kvasca
- 2 salice podosta tople vode u koju dodamo 1 zlicu ulja,obicnog ili maslinovog
U posudu staviti brasno,pomisati sa soli,seceom i instant kvascem
nadoliti toplu vodu sa uljem
mijesat dok se ne pocme odvajat od ruku i povrsine zdjele
pobrasniti dasku,iskreniti tjesto na dasku i nastaviti mjesiti,ako treba dodati jos brasna
smjesa mora biti kompaktna,al meka i puna zracnih mjehurica
Ostaviti da se dize oko sat vremena.
Dignuto tijesto premjesiti.
Raditi struce,il oblik po zelji.
Staviti u pleh,pustiti dizati jos sat vremena.
Peci u ugrijanoj pecnici,oko 220 oko 30 min
Prije pecenja struce premazati vodom.
Imajte na umu da se kruh sa razenim brasnom nikad nece dignuti ko mjesani il samo psenicnog brasna.
Ako radite mjesani raz+ integralno brasno znatno bolje ce izgledati,al ce bit manje kiseo i vlazan.
Nema komentara:
Objavi komentar