premazan kremom od cokolade i przenih mljevenih badema |
rolat ukrasite po zelji |
za biskvit:
- 5 velikih jaja/odvojeno mutit zumanjca i bjelanjca/
- 5 jusnih zlica secera
- vanilija secer
- 5 jusnih zlica brasna
- prasak za pecivo
- malo soli/prstohvat/
- naribane limunove korice
- sok od jednog limuna
- 1 pakiranje masla
- 250 grama staub secera
- par kapi bademovog extrakta
- 100 grama rastopljene cokolade za kuhanje
- 200 grama mljevenih przenih badema
- 100 ml vrhnja za slag
ovako to izgleda u presjeku |
biskvit:
- odvojiti zumanjca od bjelanjaca
- tuci bjelanjca sa malo soli dok ne postanu jako cvrsti
- zumanjca sa secerom i ostalim sastojcima dobro umutiti.
- U brasno zamjesati prasak za pecivo
- polagano dodavati smjesi zumanjca po zlicu brasna+zlica tvrdog bjelanjca
- mijesati drvenom zlico,jer nece smijesa pasti
- tu smijesu izliti na masni papir i peci oko 15 min. na 180 /ugrijana pecnica/
puniti kremom i ukrasiti.
krema:
- maslo sobne temperature sljubiti sa staub secerom,dodati rastopljenu cokoladu i kap-dvije extrakta od badema
- u smijesu sad dodati tekuce vrhnje za slag i tuci mikserom na najvecoj brzini
- u smjesu dodati mljeveni przeni badem
- ako nije dovoljno cvrsta krema,stavite je malo u hladnjak,stisnut ce se
- u ohladjeni biskvit rasporediti kremu
- opet zarolati,premazati ostatkom kreme
- ukrasiti slagom i ukrasima po zelji
- malo rashladiti i posluziti!
Nema komentara:
Objavi komentar