Pite slane cijela moja obitelj voli,zimi cesto radim kumpirusu il sa mesom i povrcem,o siru i svim kombinacijama sa sirom netreba ni govorit!
Kako moji unuci nevole povrce,tikvica kamuflirana u korama za pitu i ispecene imaju sansu da udju kroz usta mojih unuka!
Kore za pitu od tikvica!
Kore radim po jednostavnoj recepruri..dakle u jedno 750grama brasna,glatkog bijelog,stavim soli otprilike,2 zlice biljnog ulja,jusnu zicu octa od jabuke il vinskog,moze jaje a i netreba,te dodam mlake vode koliko upije da tijesto bude jako mekano,podatno,ako treba dodam jos mrasna,dobro mjesim...kad je sasvim dobro razradjeno,podjelim ga u zeljeni broj kuglica,premazem uljem i pokriveno ostavim da odstoji dok ja napravim nadjev!
SASTOJCI ZA NADJEV OD TIKVICA
- 1 kg domacih tikvica
- 2-3 kumpira
- 6 jusnih zlica kiselog vrhnja
- sol
- jusna zlica vegete
- 3-4 vece kapule/crveni luk/ sitno nasjeckan
- cesnjak i persin po zelji
- papar bijeli po zelji
- maslinovo ulje
- 2 zlice integralnog brasna
- prasak za pecivo
sitno nasjeckanu kapulu,posoliti i staviti na ulje da na vatri zacakli i dodat vode ,pustit da ispari a kapula sasvim omeksa,dodati naribane tikvice i naribane kumpire,zacine,dinstati,vise kuhati oko 15 min ,zamijesato integralno brasno i vrhnje,dodati prasak za pecivo i dodati u tikvice.
Gugle tijesta rastegnuti na zeljenu debljinu,ja napravimkao za kumpirusu,malo malo deblje,punim nadjevom,zarolam.satavim u pleh prekriven masnim papirom,stavim pec na oko 200 stupnjeva,dok nedobije zlatnu boju,izvadim,vruce premazem uljem i po zelji stavim usitnjenog cesnjaka!!
Sluziti toplo i hladno!
Nema komentara:
Objavi komentar