Jutros sam zato odlucila napravit za djecu krafne,al ne bas krafne jer ih nisam zelila przit u dubokom ulju da bi ipak bile sto manje masne djeci!
Dakle zamijesila sam moje standardno tijesto za krafne,cijeli postupak radila kao kod krafni,al sam ih poslozila na skrovadu i pekla u pecnici na lagano!Svi se ukucani slazu da su odlicne i nimalo masne sto je ipak najvaznije!
- 5 zumanjaca
- 5 dupkom punih jusnih zlica secera
- 2 jusne zlice maslaca
- 5 jusnih zlica ulja
- naribana korica limuna i narance
- 2 jusne zlice instant kvasca
- malo soli
- vanilij secer
- par kapi maraskina
- pola case toplog mlijeka
- brasna koliko upije,oko pola kile
- mermelade ili kinder lade za punjenje
- Svak ima svoj nacin pripreme dizanih tijesta
- Ja radim po svome i uvijek mi uspijeva
- dakle najprije dobro izmjesam zumanjca,secer,masnoce,zacine i dobijem kremastu smijesu
- u oko pola kila brasna umijesam instant kvasac i malo soli
- u kremastu smijesu dodajem brasno i mijesam
- kad je jako gusto i odvaja se od posude prebacim ga na radnu povrsinu,obrasnjenu,i dalje mijesim uz eventualno dodavanje brasna.
- napravim loptu,prekrijem i na toplom pustim dizati
- kad se diglo podjelim tijesto u dva jednaka dijela
- razvaljam na oko prst debljine
- oznacim otprilike krugove casom ili modlom
- stavljam zlicicom nadjev
- prekrijem ostatkom tijesta i casom ili modlom radim krafne
- slozim ih na masni papir
- ostavim na toplom da se dizu
- pred pecenje ih premazem tucenim jajem
- pecem na laganoj vatri,oko 150 jedno 20 min
- tople pospem staub secerom
Nema komentara:
Objavi komentar