ponedjeljak, 5. studenoga 2012.

STO KUHATI-BIZI RIZI I KRILCA S KUMPIROM ZAPECENA

 BIZI RIZI+ZAPECENA KRILCA I KUMPIRI

Meni je najteze smislit sto kuhati,izbalansirati jelovnik tako da ga svi ukucani smiju jesti-tako je to kad se jos u danasnje doba zivi plemenskim zivotom,cetiri generacije u istom domu!Ima to i svojih drazi i naravno nedostataka al i veliki problem kuharici,jer se jelovnik zrele populacije razlikuje od jelovnika skolaraca!Evo jedne jednostavne kombnacije i jako ukusne!
 BIZI RIZI PO SPLITSKU

SVAK IMA SVOJ RECEPT ZA OVO JEDNOSTAVNO JELO,NO JA NIKAKO NEVOLIM ONO LESAM BIZE+DODAM SKUHANU RIZU I TO SU RIZI-BIZI,E PA NISU,TRIBA IM SE POSVETIT I SKUHAT IH DA BUDU PUNI UKUSA I OKUSA.

 sastojci:

  1. 2 velike glavice crvenog luka
  2. 1 paprika babura/po mogucnosti/
  3. 1 litra temeljca od mesne il povrtne juhe
  4. pola kila svjezih il smrznutih bizi
  5. 200 grama rize okruglog zrna
  6. malo ulja
  7. malo soli
 priprema

  • sitno narezati crveni luk i papriku,staviti u posudu na hladno maslinovo ulje,mjesati da se ubije,a ne zazuti,dodavati temeljac,kad kapula sasvim omeksa dodati bize,kuhati ih na lagano uz doljevanje temeljca,ko voli zacine dodati lovor isl.
  • kad bizi omeksaju dodajte rize,racunajte na jednu njericu rize ide 3 mjerice tekucine,kuhati dok se rizi ne zacakle,nek budu aldente i ne presuhi!

Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...