nedjelja, 7. listopada 2012.

HURMASICE-PRAVE STARINSKE

HURMASICE-PRAVE STARINSKE

recept by
 
 
 Amira Handzar
prije 21 sati

HURMAŠICE - prave starinske

1 maslac
7 kašika ulja
1 jaje
1/2 ljuske od jajeta sirćeta
20-22 kašike brašna (zavisi od vrste brašna)
na vrh noža praška za pecivo

šerbe:

2 šolje šečera (šolja 2,5 dcl)
1 šolja vode
1/2 limuna

priprema:
Pjenasto umutiti,maslac,ulje,dodati jaje i sirće i još mikserom mutiti da se dobro upjeni. Zatim dodato brašno i prašak za pecivo.Tjesto je mekano ,ali se ne ljepi za ruke.Od ove količine ja pravim 20 kom. hurmašica.Peći na 200 stepeni ili 180 stepeni zavisi od rerne oko 30 min.Oko 5 min. ped kraj pečenja ,napravite zaljev i kada provrije kuhate ga samo 1-2 min. stavite limun isjećen na kolutove.Vručim zaljevom preliti hurmašice,takođe vruče.Polako ih preljevajte postepeno sa suskom u jednom momentu će se da dignu sa tepsije i tad su vam sigurno uspjele.
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...