nedjelja, 7. listopada 2012.

TULUMBE-najbolje ikad vidjene

TULUMBE

RECEPT by
 
Prvo skuvati serbet: 800gr secer i 400ml vode staviti da vri oko 5 minuta pa dodati 1 vanil-secer i ostaviti da se ohladi.U hladno staviti 3-4 kolutova limuna.

400ml vode,100ml ulja,prstohvat secera i so da provre i dodati 250gr brasna pomesano sa 50gr gustina.Ujednaciti varjacom da nema grudvica pa ostaviti da se malo ohladi.
U testo dodati 5 jaja,sve jedno po jedno i mesiti rukom (bolje je nego mikserom) dok testo ne postane glatko i ujednaceno.
Napuniti spric za tolumbe i istiskati u dubokom ulju koje nesme biti vruce jer je najbolje da se postepeno zagreva sa tolumbama.U serpi mora imati prostora da se tolumbe same okrecu.Prziti ih na slabijoj temperaturi dok ne dobiju zuckastu boju. Vaditi ih na salveti pa ih spustiti u hladan serbet na 5 minuta. Nema potrebe da duze budu u serbetu jer upiju dovoljno.
 
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...