Preskoči na glavni sadržaj

Cokoladna Torta US President George Bush

Cokolada je za mene uvijek izbor inspiracije.
Danas sam ponosna sto smo postali zemlja dio Nato saveza i sto je u posjetu nasoj domovini stigao Predsjednik USA George Bush!
Cijeli dan sam ulozila maksimum svog znanja i iskustva i osmislila ovi novi recept za cokoladnu tortu posvecenu posjetu Predsjednika George Bush nasoj domovini Hrvatskoj.
Moja obitelj je odusevljena a nadam se da ce se i vama svidjeti!

This is a cake for the honor of the US president George Bush who visited Croatia from 4/4/2008 - 4/5/2008

George Bush Cokoladna torta


SASTOJCI:
za tijesto:


1. 100 grama masla
2. 200 grama crne cokolade
3. 200 grama secera
4. 8 jaja
5. 200 grama badema-poprzenih i mljevenih

Za kremu:

* 6 zumanjaca
* 200 grama secera u prahu
* 200 grama masla
* 100 grama przenih mljevenih badema

Za glazuru:

1. 100 grama cokolade za kuhanje
2. 50 grama secera u prahu
3. 8 zlica vode
4. 20 grama masla


Priprema:
Biskvit:

* Jaja i tucite s secerom,
* dodajte omeksalu cokoladu i promijesajte
* dodajte maslac sobne temperature
* sad polako dodajite po 1 zlicu tucenog bjelanca,mljevenog badema
* lagano promijesajte da smijesa ne pabene!
* Pecite u ugrijanoj pecnici na umijerenoj temperaturi oko 40 min


Krema:

* Umijesajte zumanjca i cokoladu s secerom i mijesajte na pari
* kad postane gusto i glatko maknite s vatre i dobro ohladite
* u ohladjenu smijesu polako dodajte maslac sobne temperature i miksajte
* na krafu umijesajte przene mljevene bademe

Glazura:

* Cokoladu razlomite
* dodajte secer,vodu i maslac
* mijesajte na vatri dok ne postane gusto i glatko

Gotovi biskvit prerezite,premazite pekmezom od sljiva u laganom sloju,dodajte kremu.poklopite ostatkom tijesta
premazite pekmezom od sljiva i prelijte glazurom
Ukrasiti slagom i bademima!
Uslast!
PhotobucketPhotobucket

Bookmark and Share

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …