Tako uobicajeni kolac u gotovo svim krajevima zemaljske kugle,
Uistinu mnostvo raznih recepata al j ovdje sa vama zelim podjeliti jedan jednostavni i od moje strane bezbroj puta isprobani recept za KUGLOF!
SASTOJCI:
40 grama glatkog brasan/ili onog za dizana tijesta/
1 svjezi kvasac i jedan suhi kvasac
10 dkg maslaca ili 12 dkg margarina
4 velike zlice secera/moze i smedjeg/
3 zumanjca
naribana korica 1 limuna i jedne nerance
malo soli
1 dcl rakije lozovace ili slicno
1 vanilija secer
malo saka grozdjica
saka nasjeckanih badema
2 dcl mlijeka
za posipanje staub secer
za preljev 200 grama cokolade za kuhanje
1/2 dcl ulja
PRIPREMA:
Suhi kvasac umujesati u brasno
svjezi zamutiti s malomlake vode,zlicicom soli i kad de digne dodati ga u brasno
Zatim dodamo sve nabrojene sastojke
nasjeckani bajam i suvice/obrasnjene umijesamo na kraju/
Dobro izmijesajte da dobijete ujednacenu smijesu.
Kalup za kuglof namastite i obrasnite i tu prelijte dobivenu smijesu!
Ostavite da se dize na toplom.
Pecnicu zagrijte na 200 stupnjeva i dignuti kuglof stavite peci!
Nakon 10 min. smanjite na 180 stupnjeva i pecite daljnih 45 min.
Ispeceni kuglof onako vruc izvadite iz kalupa,okretanjem na podlogu i prelijte toplom glazurom a mozrtte i posuti staub secerom.
Uslast!
KUHINJU- UZIVAJMO ZAJEDNO U SPRAVLJANJU DOMACIH DELICIJA!!!! jer danas sam luda..uvijek sam luda za domacim kolacima!!!!
četvrtak, 15. listopada 2009.
Kuglof-fini i socni
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
KOLAC OD PURE
Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...
-
GRDOBINA OMILJENA RIBA ZA PRIPREMU RAZNIH RIBLJIH JELA,OD JUHE DO POHANJA. Danas je to juhica od grdobine i leso grdobina. Spravljan...
-
evo uzivajte u samom pogledu,predivno OCITO JE MOJE VRIJEME PROSLO,SAD MOGU UZIVATI U VRIJEDNIM RUCICAMA MOJE PREDIVNE DJECE...EVO BOZICNIH ...
-
Ovo je prijedlog za zdravi i brzi kolac od mrkve i jabuke. Dijeca ga rado jedu i na taj nacin im obogatimo prehranu i mrkvom koju vecina dij...
Nema komentara:
Objavi komentar