Uzmimo oko 1 kg rascike,dobro je ocistimo i operemo.Usitnimo listove na male rezance,stavimo kuhati u uzavrelu slanu vodu/ako je rastika starija,prolijmo prvu vodu,i ponovno stavimo kuhati/.Kad je omeksala,procjedimo je i zacinimo na slijedeci nacin:Usitnimo pancetu na male kockice,malo je poprzimo/bez dodavanja masnoce/,i prelijemo preko rastike.Ovo je samo jedan od nacina,inace je najuobicajnije kuhati rastiku zimi s suhom bravetinom ili svinjetinom/a moze i divenice/.Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
KUHINJU- UZIVAJMO ZAJEDNO U SPRAVLJANJU DOMACIH DELICIJA!!!! jer danas sam luda..uvijek sam luda za domacim kolacima!!!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
KOLAC OD PURE
Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...
-
U ovo blagdansko vrijeme kad se blaguje vise.cesce i teza hrana,kao najbolji ljek u narodu se koristi sasma mala kolicina likera od žizule. ...
-
GRDOBINA OMILJENA RIBA ZA PRIPREMU RAZNIH RIBLJIH JELA,OD JUHE DO POHANJA. Danas je to juhica od grdobine i leso grdobina. Spravljan...
-
FRITULE OBICNE DALMATINSKE FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom ...
Nema komentara:
Objavi komentar