Janjetina kako ju je moja baka spravljala!Najcesce i neznamo sto bi napravili s janjecim butom osim ga popekli s kumpirima.
Evo jednog starog a opet novog recepta za pripravljanje janjetine!
I tko bas nije zaljubljenik u janjetinu an ovaj nacin pripremljenu ce je voliti.
Sastojci:/6-8 osoba/
- 1 janjeci but od oko 2 kg.
- 10 dkg prsuta
- cesnjak
- papar
- sol
- 1 dcl ulja
- 20 dkg luka crvenog
- 1 zlica pirea od rajcice
- 1 dcl crnog vina
- 0,5 dl proseka
- 2 zlice vinskog octa
- list celera i persina
- lovorov list
- ruzmarin
- 2 zlice brasna
- 200 grama suhih sljiva
- But operite,uklonite kost i dobiveni veliki komad mesa posolite,popaprite ,utrljajte sa cesnjakom
- Zatim rasirite komad mesa ,poslozite prsut,zarolajte i dobivenu rolu po mogucnosti zavezite koncem za kuhanje i pecenje.
- Tako dobivenu rolu pecite uz okretanje na tavi na vrelom ulju.
- U medjuvremenu
- u ovecu posudu zazutite,vise ubijte crveni luk uz lagano dodavanje vode,kad je crveni luk gotovo sasvim omeksao dodajte sljive bez kostica,
- jos malo kuhajte da sljive omeksaju
- sad dodajte usitnjenu mrkvu
- doljevajte vodu dok mrkva ne omeksa,sa stapnim mikserom smijesu ujednacite te dodajte sve ostale navedene sastojke/osim brasna /
- stavite poprzeno meso,dolijte vode ili mesnog temeljca i kuhajte u poluzatvorenoj posudi.
- Kad je meso omeksalo izvadite ga,odvezite ,narezite na kriske te vratite u umak.Sad dodajte dobro razmuceno brasno,probajte,dodajte zacina po potrebi i samo malo prokuhajte bez mijesanja.
Uslast!
Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
Nema komentara:
Objavi komentar