ponedjeljak, 12. listopada 2009.

kinder pingui-recept za kolac kojeg svi vole

Ovo je omiljeni kolac djece a bogme i nesto starijih!
Al i cijena mu je fenomenalna.
Zato ako imate malo dobre volje i slobodna vremena napravite ovaj omiljeni kolac!

BISKVIT:
6 zutanjaka
6 zloca secera
1 vanilij secer
6 zlica tople vode
6 zlica brasna
1 prasak za pecivo
malo ruma
1 zlica kakaa
6 bjelanjaca-snijeg

priprema biskvita

u zutanjke dodati toplu vodu i polako miksati
polako dodavati secer uz miksanje
zatim dodavati sastojke po redu
prasak za pecivo umijesati u brasno
smjesu prepoloviti i ispeci 2 odvojena biskvita
peci na temp. oko 170 celsius oko 25 min.

KREMA:

1/2 lit vrhnja za slag
2 dcl slatkog vrhnja
2 slag fixira
200 grama cokolade za kuhanje

GLAZURA
pola kolicine cokolade za kuhanje
zlicica maslaca ili margarina
1 dcl mlijeka
rastopiti i malo ohladiti

PRIPREMA

na hladan biskvit staviti1/2 kreme i pola hladne cokoladne glazure
zattim opet kreme pa drugi biskvit pa hladnu glazuru!

Probajte u ovome ce uzivati svi vasi ukucani
Servirati hladno

Uslast i Zivi i zdravi moi bili!!!!
Photobucket
Reblog this post [with Zemanta]
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...